EEN SPOEDRIT NAAR UTRECHT

Vrijdag 10 augustus 2018 hadden we een spoedrit van Dordrecht naar Utrecht. Wat was er gebeurd?

In Dordrecht kwam poes Bibi op maandag 6 augustus 2018 zeer benauwd thuis. Aanvankelijk werd gedacht aan een zonnesteek. Ze werd gekoeld en knapte iets op. De pompende ademhaling kwam echter weer terug. Donderdag toch maar naar de dierenarts in Dordrecht.  Daar constateerde men een kiezel in haar luchtpijp. Maar helaas konden ze er niet bij. De dierenarts ging zoeken naar een specialist op dit gebied. Deze werd gevonden in Utrecht. Er werd een afspraak gemaakt en Bibi kon daar vrijdag om 8.00 uur geopereerd worden. Maar Bibi moest wel met zuurstof vervoerd worden.
Men ging direct op zoek naar een dierenambulance met zuurstof. Bingo!!! Men kwam tijdens het zoeken bij ons terecht, Dierennoodhulp West Nederland. Wel een afstand van Dordrecht naar Maassluis, maar men weet ons steeds beter te vinden.
Wij werden dus direct gebeld. Vrijdagmorgen om zeven uur moesten wij Bibi in Dordrecht ophalen. Daar aangekomen hebben wij de poes direct aan de zuurstof gelegd. Met gepaste spoed reden wij richting Utrecht. Direct bij aankomst werd er een röntgenfoto van Bibi gemaakt.  De operatie zou moeilijk worden. Maar men hoopte dat het met een soort schietnetje moest lukken. De operatie werd gestart. Na ruim een uur kwam het verlossende woord. Een kiezel van 0.3 cm. was verwijderd.  Bibi kwam moeilijk uit de narcose. Zij moest dus nog even blijven. Vrijdagavond kregen wij het bericht dat Bibi weer thuis was. Het blijft nog even spannend vanwege de zwelling in de luchtpijp. Maar wij hebben goede hoop dat alles weer goed komt.

Wij zijn in het bezit van drie volledig ingerichte gecertificeerde dierenambulances, met alle voorzieningen die nodig zijn. Deze ambulances worden bemenst door zeer gemotiveerde vrijwilligers, die dit werk 24/7 zonder enige vergoeding met veel plezier doen. Hierdoor kunnen wij u en uw dier met lage prijzen van dienst zijn. Wij krijgen geen enkele subsidie en moeten het dus hebben van giften. Daarom vragen wij u ons financieel een steuntje in de rug te geven. Elk bedrag is van harte welkom. KLIK HIER, als u een gift wilt schenken.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.