Pup van de gewone zeehond

 

dinsdag 25 juli kregen wij een melding zeehonden pup die in de branding lag bij de pier in Hoek Van Holland. Na lang zoeken en niets gevonden te hebben werd de melding verplaatst naar het strand. 
Ondertussen hielden de vrijwilligers van Reddingsbrigade Hoek van Holland de mensen op afstand. Op locatie aangekomen ging het zeehondje een paar keer het water in en kwam telkens weer uitgeput terug op het strand. De heren van de Reddingsbrigade hadden ondertussen de mand al uit de Dierenambulance gehaald, zo kon het zeehondje direct in de mand worden gelegd toen het was gevangen. Het beestje was aan de magere kant.
Direct na aankomst is op onze locatie in Maasdijk werd ORS (ORS is de Engelse afkorting voor ‘oral rehydration solution’, ofwel ‘een drinkbare vloeistof om de vochtbalans in het lichaam te herstellen) toegediend. Daarna is het beestje direct over gebracht naar Stichting A Seal Centrum voor Zeezoogdierenzorg in Stellendam. 

Tijdens de intake van de pup werd geconstateerd dat het ging om een pup van ongeveer 4 weken. Met een ondergewicht van ruim 5 kilo. Het was een mannetje. Ook had hij een verwonding aan zijn neusje. Hij word liefdevol opgevangen bij Aseal en zal als hij wat groter is en op gewicht weer vrijgelaten worden.

Weergaven: 0

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.