OKTOBER 2020

WIJ ZIJN NOG STEEDS DRINGEND OP ZOEK NAAR ONDERDAK!

In NIEUWSBRIEF 2019/2 (oktober 2019) en NIEUWSBRIEF 2020/1 (april 2020) hebben wij aandacht gevraagd voor ons huisvestingsprobleem. Wij hebben u toen gevraagd om uit te kijken naar nieuwe huisvesting en onderdak voor onze koelaanhanger. Dat heeft veel positieve reacties te weeg gebracht. Zowel via burgers, plaatselijke TV, Radio, Kranten, Website, Facebook (10.000 bezoekers) en Instagram. Uiteindelijk hebben wij voor onze koelaanhanger een plaatsje gevonden op een bedrijventerrein in Vlaardingen. Dat scheelt ons veel autokilometers rijden.

Ook de politiek in Vlaardingen is geïnteresseerd en denkt mee om dit probleem zo goed mogelijk voor ons op te lossen. Want ook de politiek ziet het wel zitten om in de gemeente Vlaardingen de Dierenambulancedienst West Nederland te vestigen. Hoe mooi zou het zijn als binnen de gemeente Vlaardingen een goede samenwerking zou kunnen plaats vinden tussen de Dierenbescherming, die het dierenopvangcentrum in Vlaardingen beheert. En wij als dierenambulancedienst. De Dierenbescherming houdt zich dan bezig met de opvang van de dieren, terwijl wij het transport verzorgen. Dit zou een voorbeeld kunnen zijn voor al die andere gemeenten in Nederland. Wij hebben nu eenmaal vier dierenambulances in de regio rijden. Bestuurd door vrijwilligers, die plaatselijk heel goed bekend zijn. Zowat in elke plaats hebben wij een dierenambulance gestationeerd. Dit resulteert in korte aanrijtijden.

Door al die berichtgevingen kwamen er een aantal mogelijkheden naar voren. Die zijn onderzocht. Helaas is o.a. een prachtig stukje grond op de Kooikerweg afgewezen. Dat vonden wij een toplocatie. Wij vrezen dat het nog wel veel voeten in de aarde zal hebben, voordat de definitieve oplossing gevonden wordt. Want bij elke eventuele oplossing doemen er weer een of meerdere andere problemen op. Past het wel in de omgeving? Kan het wel, gezien het bestemmingsplan? Van wie is de grond? Kan er wel of niet met andere organisaties samengewerkt worden, waarbij elke organisatie toch onafhankelijk  blijft? Kunnen wij wellicht ingepast worden in een groter plan, waarbij allerlei organisaties in de gemeente Vlaardingen op zoek zijn naar eigen zelfstandige huisvesting. Wat zijn de bouwplannen in het gebied, zoals bijvoorbeeld in verband met de Blankenburgtunnel. Hiervoor vindt op verschillende plaatsen in de gemeente herstructurering plaats. 
Kortom: geen eenvoudige opgave. Maar ............... dit moet niet te lang gaan duren. Als wij pas aan bod komen als alle problemen, herstructureringen en huisvesting van verschillende organisaties zijn opgelost, dan wordt het volgens ons pas 2024, of verder voordat wij aan de beurt komen. Wij hopen niet dat dit op deze manier gaat gebeuren, want onze organisatie moet hard aan het werk om de toekomst te waarborgen. 
Gezien onze groei wordt het hoog tijd dat wij op korte termijn definitief uitzicht hebben hoe onze huisvesting wordt opgelost. Wij snakken naar zelfstandige duurzame huisvesting, zodat wij op onze eigen plek onze organisatie verder kunnen uitbouwen. Dan kunnen wij nog beter en sneller onze diensten aanbieden aan de gemeenten en hun burgers. En zoals gewoonlijk 24 uur per dag, gedurende 7 dagen in de week. Op 5 oktober a.s. hebben wij hierover weer overleg met de gemeente.  

Goede tips zijn nog steeds van harte welkom. Bel ons dan even (06-38456224). Of stuur een email naar info@dierennoodhulpwestnederland.nl.

HELP ONS!!

---

BELANGRIJKE TELEFOON-

NUMMERS 

Heeft u zelf geen vervoer? En moet u naar een dierenarts of hondentrimsalon? Of wilt u gewoon met uw huisdier op bezoek naar vrienden of familie? Of ziet u een wild dier in nood? Of ziet u dode dieren liggen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn ook gespecialiseerd in het vervoer van zeezoogdieren, zoals zeehonden, dolfijnen en bruinvissen.

Bel 06 - 38 45 62 24 of 0900 - 0245 of 144.

Dan zorgen wij voor het vervoer.

Wilde dieren en zwerfdieren vervoeren wij gratis.

---

U kunt verschillende onderdelen van onze organisatie adopteren. Zoals vogelvoer, zeehondentransport, katten- en hondenvoer en een tank brandstof.
Ga daarvoor naar http://dierennoodhulpwestnederland.nl/adopteer-een-onderdeel/
Als u dat wilt, wordt uw adoptiefcertificaat op onze website vermeld. Kijk op de website naar de pagina ADOPTANTEN.

KOM IN ACTIE!

---

DIERENDAG

Op 4 oktober is het weer Dierendag. Daarom willen wij u vragen enige aandacht te besteden aan dierenwelzijn. U kunt dit doen door een bedrag over te maken naar onze Dierenambulancedienst. Zodoende kunnen wij de kosten, vooral in Coronatijd, enigszins dekken.
Onze vier ambulances lopen namelijk niet op lucht. Ook hebben wij de laatste tijd behoorlijke reparaties 
gehad. Sommige wilde dieren hebben wij naar de dierenarts moeten brengen. Dat gaat behoorlijk in de papieren lopen. Want er is geen eigenaar, die de rekening betaalt.

Ga eens naar onze webpagina "HELP ONS FINANCIEEL". Klik daarvoor op  http://dierennoodhulpwestnederland.nl/doneren/ Op deze pagina staan verschillende mogelijkheden om een gift te doen. Elke gift, hoe klein dan ook, is van harte welkom.

Probeer onderstaande QR codes eens uit.

Wat wij ook zeer waarderen is, dat u bij kennissen, familie, vrienden en relaties doorgeeft dat wij bestaan. Stuur deze nieuwsbrief naar iedereen die u kent. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

KOM IN ACTIE!

---

NIEUWE MANIER VAN BETALEN

Wij gaan met onze tijd mee. Wilt u doneren? Dan kunt u gewoon op de ouderwetse manier een bedrag overmaken naar NL33 INGB 000693435, ten name van de Stichting Dierennoodhulp West Nederland.

Maar nu bestaat ook de QR-kassa. Dan hoeft u weinig handelingen te doen. Hoe het werkt? Probeer het eens. 

Stap 1: Open op uw mobiel de camera, of open uw QR-scanner App.
(niet alle apparaten kunnen alleen met de camera een QR code lezen. Dan is er een QR-scanner App nodig, die u kunt gratis downloaden)

Stap 2: Scan bovenstaande QR-code.

Stap 3: Rond de betaling af in uw Bankapp.

U kunt ook gewoon op de QR code klikken.

---