EEN AUTO VOL OLIEZWANEN

Hier weer een filmpje over het oliedrama in de Nieuwe Waterweg. Op deze film zijn onze vrijwilligers te zien, die zich al weer vier lange dagen drie slagen in de rondte werken om zoveel mogelijk zwanen te redden. Dankzij een leenauto van onze hoofdsponsor J.P . Isolatie B.V., Korte Kruisweg 64 te Maasdijk, konden wij per rit veel meer zwanen tegelijkertijd meenemen en afleveren bij de de nieuwe opvang van Rijkswaterstaat bij de Stormvloedkering.
Onze Stichting Dierennoodhulp West Nederland was één van de eersten, die op deze tijdelijke vogelopvang verontreinigde zwanen af kwamen leveren. Diep respect voor al onze vrijwiligers, die nu al vier lange dagen keihard aan het werk zijn om zoveel mogelijk dieren te redden. Sommige vrijwilligers hebben zelfs vrij genomen van hun werk om te kunnen helpen. Naast het helpen bij deze olieramp, moet ook het normale dagelijkse werk gewoon doorgaan.

Natuurlijk kost deze operatie ons veel geld. Door al deze extra werkzaamheden zijn wij door onze voorraad handschoenen, veiligheidsbrillen, mondkapjes en wegwerpoverallen heen. Door verontreiniging met stookolie, zullen we diverse materialen, zoals bedrijfskleding, zwanentassen, lakens en handdoeken weg moeten doen. In de hectiek zijn kostbare materialen, zoals zwanenvangstokken, vangnetten en waadpakken zoek geraakt.

Omdat onze organisatie geheel uit vrijwilligers bestaat, inclusief het bestuur, komt al het geld ten goede van de dieren. Wij ontvangen geen subsidie en zijn geheel afhankelijk van giften en donaties. Daarom willen wij u vragen ons een financieel steuntje in de rug te geven, zodat wij de eerste onkosten kunnen dekken. Elke gift, hoe klein ook, is welkom en waarderen wij zeer. Ook bij een kleine gift krijgen wij het gevoel dat u ons werk waardeert. Dat gevoel geeft ons weer energie om hiermee door te gaan. Op de webpagina “HELP ONS FINANCIEEL” kunt u lezen hoe u ons financieel kunt steunen.

Hits: 1554

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.