Samenwerking RTZ (reddingsteam zeedieren)

Tiunnamedjdens het landelijk congres van stichting Dierenlot op 12 november 2016 is een nieuwe stichting gepresenteerd: Stichting Reddingsteam Zeedieren (afgekort: RTZ).
Het is de bedoeling dat RTZ langs de Nederlandse kust en op de eilanden de opvanglocaties en ambulancediensten gaat ondersteunen en coördineren.
Met de nieuwe stichting RTZ, opgericht door het bestuur van Stichting Lenie ‘t Hart Zeehondenfonds, wordt een stevige structuur gecreëerd, die voor overheden,(natuur)organisaties en particulieren duidelijkheid geeft over de rol van de vrijwilligers in het reddingswerk. Er wordt gestreefd naar samenwerking met het landelijk meldnummer 144, waar iedereen een zeedier in nood kan melden. Die melding wordt dan meteen doorgegeven aan dichtstbijzijnde lokale coördinator. Bewust is gekozen voor zeedieren, omdat naast hulpbehoevende zeehonden ook vaak bruinvissen, dolfijnen, zeeschildpadden, walvisachtige en zeevogels gemeld en geholpen worden.
Wij, als Stichting Dierennoodhulp West Nederland, hebben ons als samenwerkingspartner aangemeld. Wij hopen op een jarenlange prettige samenwerking.

Hits: 14618

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.