NIEUWSBRIEF 2015/2016

Dit is de eerste nieuwsbrief van de stichting Dierennoodhulp West Nederland.

Waarom is stichting Dierennoodhulp West Nederland opgericht?

In maart 2015 is de stichting Dierentehuis Nieuwe Waterweg, waar wij werkzaam waren overgenomen door de Dierenbescherming. Een aantal van ons konden zich niet vinden in hun beleid en hebben zich dus hiervan afgescheiden.  Na een aantal maanden van beraad kwam het idee op om een eigen stichting op te richten. Na veel overleg en bijeenkomsten is een bestuur gevormd en zijn statuten en een beleidsplan geschreven.  Na ons ingeschreven te hebben bij de KvK onder de naam stichting Dierennoodhulp West Nederland en een bezoek aan een notaris, was onze stichting een feit.

nieuwe-auto-sdnwn

Allereerste dierenambulance

Hoe nu verder?

Een dierenambulance starten zonder vervoer was uiteraard geen optie. Na contact te hebben gezocht met Lenie ’t Hart kregen wij een auto beschikbaar vanuit het zeehondenfonds via stichting Dierenlot. Vanaf dat moment konden wij de weg op!
Direct werd gestart met het promoten van ons alarmnummer. Er werd een promotiefolder ontworpen en een website gebouwd.
Voor meer bereikbaarheid sloten wij ons aan op het landelijk alarmnummer 0900-0245. Wij stonden op braderieën. En er werd voorlichting gegeven op scholen en verenigingen.

overhandigen 2e dierenlot wagen

Overhandigen 2e dierenambulance door Dierenlot

De eerste meldingen

Al snel kwamen de eerste meldingen binnen. Een gewonde vogel, gevonden hond, aangereden kat,  noem maar op. Nog maar 3 dagen actief en al een melding van een gevonden ringelrob in de grachten van Utrecht. Welke door ons is opgehaald en overgebracht naar de zeehondenopvang Aseal in Stellendam. Na 10 dagen is dit beestje weer vrijgelaten ten noorden van Texel. Er werden afspraken gemaakt met dierenartsen, opvangcentra, gemeentes en collega dierenambulances.

0894f8e4-b8db-4252-ae8f-84b376475e99

We hebben nu totaal drie ambulances.

Toename van het werk

Het werk bleef maar toenemen. Hiermee ook ons materiaal. Om dit te kunnen opslaan hebben wij een garage gehuurd in het centrum van Maassluis. Kunnen wij het nog wel aan met 1 auto? Opnieuw werd er een verzoek gedaan aan dierenlot voor een 2e ambulance. Bingo!! De tweede auto was een feit! De meldingen bleven binnen stromen. De zeehondenauto was veel onderweg. Van Stellendam naar Pieterburen v.v. Van Den Helder  naar Aseal  v.v. Weer een dier naar de afdeling pathologie van de medische faculteit voor diergeneeskunde in Utrecht.
Maar als deze onderweg was en de ander on route, wat doen we dan met een nieuwe spoedmelding? Gaan we te hard van start? Een derde dan? Allemaal best, maar ze moeten ook wel bemand zijn. Er werden met spoed nieuwe medewerkers ingewerkt en opgeleid met dieren-EHBO en instructies hoe om te gaan met zeezoogdieren.

Van garage in Maassluis naar eigen locatie in Maasdijk

Meer wagens, dus meer materiaal! Alle wagens werden volledig aangepast met o.a. zuurstofapparatuur. Er werd gekeken naar een locatie in of om ons werkgebied. Tot onze verbazing kregen wij een deel van het terrein van Jan Pronk Isolatiemateriaal in Maasdijk aangeboden en via Jan Snel een porto-cabin om deze hierop te plaatsen.  De huur van de garage werd opgezegd en de porto werd ingericht. De buitenkant kreeg 2 kleuren blauw. De kleuren van ons logo. Er werden kattenkooien geplaatst, een mooie volière en een honden kennel geplaatst voor de eerste tijdelijke opvang. Alle medewerkers werden voorzien van een mooi uniform.

egel

Egeltje klem tussen schuurmuur en tuinhek

Naast al deze oprichtingsactiviteiten

ging het werk gewoon door

Tussen deze werkzaamheden door werden er ook nog eens tientallen meldingen afgehandeld. Gewonde huisdieren werden behandeld bij de dienstdoende dierenarts en indien mogelijk weer herenigd met hun baasje. Gewonde vogels werden vervoerd naar de vogelopvang, gevonden huisdieren werden thuisgebracht of overgebracht naar het dierenasiel. Egels naar de egelopvang in Hoek van Holland. Dieren werden bevrijd uit benarde situaties.

Kortom: het gaat goed met de Stichting Dierennoodhulp West Nederland. Dit had allemaal niet gerealiseerd kunnen worden zonder uw steun. Wij, en de geholpen dieren zijn u hier zeer dankbaar voor!!

Hits: 434

Reacties zijn gesloten.