juli 2021

WIJ ZOEKEN NOG STEEDS NAAR ONDERDAK!

Zoals je kunt zien op de foto, is ons basisstation op het bedrijventerrein van J.P. Isolatie B.V., Korte Kruisweg 64 te Maasdijk geheel verdwenen. Wij moesten in maart van dit jaar plotseling vertrekken. Het bedrijf had het terrein hard nodig vanwege een grote order. Dit onderkomen hebben wij al die jaren geheel gratis ter beschikking gekregen van het bedrijf. Daardoor hebben wij onze organisatie op kunnen bouwen, voor wat het nu is. Daar zijn wij fa. J.P. Isolatie B.V. nog steeds zeer dankbaar voor. Waar ze kunnen, blijven zij ons ook nu nog steunen. Al vanaf het begin was bekend dat wij eens zouden moeten vertrekken. En die tijd was dit jaar helaas gekomen.
Omdat wij dit al jaren weten, zijn wij al twee en een half jaar druk bezig om binnen de gemeentegrenzen van Vlaardingen een eigen zelfstandige huisvesting te krijgen. Vlaardingen ligt centraal binnen ons werkgebied. En dicht bij de Beneluxtunnel en straks ook de Blankenburgtunnel. Zodat wij snel naar bijvoorbeeld Numansdorp, Stellendam of Rozenburg kunnen rijden. Tot op heden is het nog niet gelukt om een nieuw onderkomen te bemachtigen. Vaak stuiten wij op problemen, zoals bestemmingsplan, gebiedsmanagement, projectleiders, omwonenden, enz. enz. Uiteraard hebben wij daar begrip voor. Maar het maakt het er voor ons niet gemakkelijker op om een geschikte locatie te vinden. Wij staan nu eigenlijk met de rug tegen de muur. Wij zijn letterlijk dakloos!
Wethouder de Leede van de gemeente Vlaardingen denkt gelukkig met ons mee. Wij hopen dat er eind dit jaar een oplossing komt. Want de huisdieren en wilde dieren, die wij niet direct af kunnen leveren bij de asielen en wildopvang, verblijven vaak tijdelijk bij de vrijwilligers. Een situatie, die niet te lang mag duren. Ook veel materialen, zoals meubilair, diverse vogelkooien, honden- en kattenbenches, kantoorartikelen, en administratie staan bij vrijwilligers opgeslagen. Hier moeten wij snel vanaf. Dankzij de enorm gemotiveerde groep vrijwilligers, zijn wij nog steeds 24/7 operatief. Het publiek merkt niets van onze moeilijke situatie.

WAT ZOEKEN WIJ?

Wij zoeken naar geheel zelfstandige huisvesting voor een lange periode. Zodat wij onze organisatie nog meer kunnen laten groeien en ontwikkelen. Hiervoor is een gebouw(tje), wat wij kunnen huren, van harte welkom. Of een stukje grond te huur van ongeveer 200 vierkante meter. Wij zijn financieel in staat om daar dan ons eigen onderkomen op te realiseren. In de vorm van het plaatsen van portakabins en wat opvangkooien.

Goede tips zijn nog steeds van harte welkom. Bel ons dan even (06-38456224). Of stuur een email naar info@dierennoodhulpwestnederland.nl.

HELP ONS!!

---

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Voor het werkgebied Midden-Delfland, Vlaardingen, Maassluis, Hoek van Holland en een gedeelte van het Westland zoeken wij meerdere chauffeurs voor de dierenambulances.

WERKZAAMHEDEN
Het vervoeren van gevonden en gewonde dieren. Als ambulancechauffeur geef je in eerste instantie eerste hulp aan dieren, die in nood verkeren. Daarna worden de dieren vervoerd. Wij zoeken dus mensen die affiniteit hebben met dieren. Een beetje zucht naar avontuur, een beetje lef en durf is raadzaam. Daarnaast stel je je ook behulpzaam op richting de diereneigenaren.
Na een melding rijd je naar de plaats waar het dier in nood is. Je verleent daar eerste hulp. Je krijgt te maken met wilde dieren (vossen, bunzing, konijnen, hazen, zeezoogdieren, zwanen, ganzen, reigers, roofvogels, enz.). Maar ook huisdieren. Je brengt de dieren naar een opvangcentrum. Of naar de dierenarts.
Wij zijn ook gespecialiseerd in het vervoer van zeezoogdieren. Zoals de zeehond en de bruinvis.

OPLEIDING
Je komt in actie voor huisdieren, zwerfdieren en wilde dieren in nood. Je wordt door een ervaren vrijwilliger ingewerkt. Gedurende het gehele jaar worden je interessante cursussen aangeboden. Zoals het omgaan met giftige reptielen, het herkennen van katten- en hondengedrag, dieren-EHBO bij een dierenarts, hoe hanteer ik een zeehond,  waar let je op bij vleermuizen, een dag naar de Dierenfaculteit te Utrecht, enzovoort. Allemaal interessante bijeenkomsten als je van dieren houdt.

WERKTIJDEN
De hulpverlening is 7 dagen in de week en 24 uur per dag.  Wij zoeken mensen, die minimaal 1 x 12 uur per week beschikbaar kunnen zijn. Dit betekent dat je een dag-, avond-, nacht-, weekendienst en tijdens feestdagen ingepland kan worden. Uiteraard in onderling overleg. De werktijden zijn flexibel en onderling met de collega's af te spreken.
Je werkt volgens een rooster. Je hoeft alleen op afroep vanuit huis in actie te komen.

BIJZONDERHEDEN:
Wij zoeken naar medewerkers met de minimale leeftijd van 25 jaar. Wij bieden een gezellige werksfeer. Je krijgt persoonlijke begeleiding van ervaren collega's. Je ontvangt een jaarlijkse attentie, inwerkprogramma, werken in teamverband, WA-verzekering en ongevallenverzekering. Ook kun je de cursus dieren-EHBO volgen.

VERDIENSTEN
Je werkt bij ons als vrijwilliger. Wij geven geen vrijwilligersvergoeding. Wij vergoeden wel alle kosten die je moet maken. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers. In diensttijd is er vaak een hapje eten, en een aantal malen per jaar houden wij een gezellige middag of avond voor al onze vrijwilligers.

Heeft u belangstelling? Klik dan hieronder en download het inschrijfformulier vrijwilligerswerk.

Inschrijfformulier vrijwilligerswerk DNWN 5

Wilt u het Vrijwilligersbeleid lezen? Klik dan hieronder.

Vrijwilligersbeleid DNWN 1

---

BELANGRIJKE TELEFOON-

NUMMERS 

Heb je zelf geen vervoer? En moet je naar een dierenarts of hondentrimsalon? Of wil je gewoon met je huisdier op bezoek naar vrienden of familie? Of zie je een wild dier in nood? Of zie je dode dieren liggen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn ook gespecialiseerd in het vervoer van zeezoogdieren, zoals zeehonden, dolfijnen en bruinvissen.

Bel 06 - 38 45 62 24 of 0900 - 0245 of 144.

Dan zorgen wij voor het vervoer.

Wilde dieren en zwerfdieren vervoeren wij gratis.

---

Je kunt verschillende onderdelen van onze organisatie adopteren. Zoals vogelvoer, zeehondentransport, katten- en hondenvoer en een tank brandstof.
Ga daarvoor naar http://dierennoodhulpwestnederland.nl/adopteer-een-onderdeel/
Als u dat wilt, wordt uw adoptiefcertificaat op onze website vermeld. Kijk op de website naar de pagina ADOPTANTEN.

KOM IN ACTIE!

---

DONATIE

U heeft ons vorig jaar weer financieel geholpen door te doneren of te adopteren. Daarom willen wij u ook dit jaar weer vragen enige aandacht te besteden aan dierenwelzijn. U kunt dit doen door een bedrag over te maken naar onze Dierenambulancedienst. Zodoende kunnen wij de kosten, vooral in Coronatijd, enigszins dekken.
Onze vier ambulances lopen namelijk niet op lucht. Ook hebben wij de laatste tijd behoorlijke reparaties 
gehad. Sommige wilde dieren hebben wij naar de dierenarts moeten brengen. Dat gaat behoorlijk in de papieren lopen. Want bij zwerfdieren en wilde dieren is er niemand, die de rekening betaalt.

Ga eens naar onze webpagina "HELP ONS FINANCIEEL". Klik daarvoor op http://dierennoodhulpwestnederland.nl/doneren/ Op deze pagina staan verschillende mogelijkheden om een gift te doen. Elke gift, hoe klein dan ook, is van harte welkom.

Probeer onderstaande QR codes eens uit.

Wat wij ook zeer waarderen is, dat u bij kennissen, familie, vrienden en relaties doorgeeft dat wij bestaan. Stuur deze nieuwsbrief via e-mail naar iedereen die u kent. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

KOM IN ACTIE!

---

NIEUWE MANIER VAN BETALEN

Wij gaan met onze tijd mee. Wilt u doneren? Dan kunt u gewoon op de ouderwetse manier een bedrag overmaken naar NL33 INGB 000693435, ten name van de Stichting Dierennoodhulp West Nederland.

Maar nu bestaat ook de QR-kassa. Dan hoeft u weinig handelingen te doen. Hoe het werkt? Probeer het eens. 

Stap 1: Open op uw mobiel de camera, of open uw QR-scanner App.
(niet alle apparaten kunnen alleen met de camera een QR code lezen. Dan is er een QR-scanner App nodig, die kunt u gratis downloaden)

Stap 2: Scan bovenstaande QR-code.

Stap 3: Rond de betaling af in uw Bankapp.

U kunt ook gewoon op de QR code klikken.

---